این غذا حاوی گوشت ونخود است که مزاج گرم و تر دارند و جزو غذاهای خونساز و سبک به شمار می آیند؛ یعنی به راحتی هضم شده و بدن، آنها را بدون زحمت مصرف میکند و از آن بقایا و یا مواد زائد اندکی میماند.
مجله آشپزی مثبت - دکتر مینا محبی*: این غذا حاوی گوشت ونخود است که مزاج گرم و تر دارند و جزو غذاهای خونساز و سبک به شمار می آیند؛ یعنی به راحتی هضم شده و بدن، آنها را بدون زحمت مصرف میکند و از آن بقایا و یا مواد زائد اندکی میماند. این غذا برای همه افراد در فصل پاییز، برای بیماران رو به بهبود (دوران نقاهت) ، اطفال در سنین رشد و افراد پیر و نحیف به شرطی که منع مصرف گوشت و نخود نداشته باشند، مناسب است.
مواد لازم
- 180 گرم گوشت گردن گوسفند
- 1 پیمانه نخود خام
- 1عدد پیاز متوسط
- 2 عدد هل سبز درشت
- 2 عدد چوب دارچین لوله ای
- 1 عدد میخک
- 1 ق س زعفران دم کرده
- به میزان لازم نمک
طرز تهیه:
1. نخود را از شب قبل خیسانده و با یک عدد پیاز در قابلمه (ترجیحا دیگ سنگی ) خوب بپزید تا له شود، سپس نخود را بکوبید و آب آن را به وسیله صافی بگیرید.
2. آب نخود را داخل یک قابلمه مناسب بریزید. 180 گرم گوشت گردن گوسفند را به آب نخود اضافه کنید. هل ، میخک و دارچین و مقداری نمک را هم اضافه کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
3. صبر کنید تا گوشت کاملا له شود. در انتها زعفران دم کرده را اضافه کنید. صبر کنید تا نخود آب جا بیفتد، سپس آن را در ظرف مورد نظزتان بریزید و سرو کنید.
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب |